foto VTM

Gewezen VTM-journalist en stripkenner Rik Pareit overleden

Rik Pareit, voormalig VTM-journalist en stripkenner, is overleden aan de gevolgen van prostaatkanker. Na een carrière op de VRT en in de banksector werkte hij twee decennia voor de commerciële omroep, onder meer als politiek verslaggever. Hij was 66 jaar.

Rik Pareit studeerde Germaanse talen aan de KU Leuven. Hij werkte eerst voor de VRT, onder meer op de verkeersredactie, voor kinder- en jongerenprogramma’s op televisie en als stripkenner voor Studio Brussel. Voor de socialistische omroep schreef hij scenario’s voor Roodvonk, het jeugdprogramma dat Marcel Vanthilt presenteerde.

Pareit werkte enkele jaren als persverantwoordelijke voor de Belgische Vereniging van Banken en ging daarna aan de slag bij de commerciële omroep VTM, waar hij onder meer de politieke verslaggeving voor zijn rekening nam.

Als kenner van de Belgische strip stelde Rik Pareit het boek "Geheimzinnige sterren. Over het Belgische stripverhaal" samen.  Zijn VTM-collega-stripdeskundige Patrick Van Gompel neemt afscheid via Twitter. "Veel stripfiguren pinken een traan weg," schrijft Van Gompel.

Meest gelezen