Videospeler inladen...

Kudde schapen zet bedrijf op stelten: "Is dit een sketch?"

Loïc Denys was nog laat aan het werk in het kantoor naast zijn atelier in La Roche-sur-Yon, in het westen van Frankrijk, toen hij gestommel hoorde. Omdat hij de poorten van de werkplaats open had gelaten, ging hij snel kijken, en zag toen een kudde schapen in de gang. 

De man, fabrikant van reclamepanelen, was verbouwereerd en dacht dat iemand een grap had uitgehaald. Hij haalde zijn smartphone boven en zond de beelden uit via Facebook Live, terwijl hij zich heel wat commentaar liet ontvallen. De schapen knabbelden aan zijn papiervoorraad, en lieten ook hier en daar wat vallen, zoals schapen nu eenmaal doen. De bedrijfsleider hield er wel wat poetswerk aan over.

Bij navraag bleek het om een lokaal ecoproject  te gaan: de kudde graast in de omgeving van de industriezone van La Roche-sur-Yon, en houdt er de bermen vrij van onkruid. 

Meest gelezen