© Geert Van Hoeymissen

VRT-journalist Riadh Bahri krijgt Ups & Downs Prijs voor zijn getuigenissen over depressie

VRT-Journalist en reporter voor het Journaal Riadh Bahri heeft vandaag een prijs gekregen omdat hij in de voorbije jaren "moedig" en "openhartig" getuigde over een slopende depressie die hij had toen hij 26 was. Hij kreeg die prijs van de vzw Ups & Downs. 

Vzw Ups & Downs is een vereniging voor mensen die een bipolaire stoornis of een chronische depressie hebben en hun omgeving. Vandaag heeft ze voor de 8ste keer haar Ups & Downs Prijs uitgereikt, aan VRT-journalist Riadh Bahri. 

Bahri is intussen 31 jaar. In 2015 getuigde hij voor het eerst over de de depressie die hij had toen hij 26 was, in een reportage van het televisiemagazine Koppen. Hij filmde zijn moeilijkste momenten en gaf zo een gezicht aan de ontreddering en verlamming van het ziektebeeld.

Daarna schreef hij het boek "Depressief? Loser!" waarin hij het taboe over depressie doorbrak en ook het verhaal vertelde van andere jonge mensen die met psychische problemen kampen. Na het boek gaf Bahri nog verschillende lezingen. 

Met de reportage, het boek en de lezingen heeft Bahri volgens de vzw Ups & Downs een belangrijke bijdrage geleverd aan het destigmatiseren van psychische problemen. Die bijdrage is vandaag bekroond met een prijs: een kunstwerkje van kunstenares en ervaringsdeskundige Myriam Lateste.  

Bekijk hieronder de reportage uit Koppen waarin Riad Bahri over zijn depressie getuigt.

Videospeler inladen...

Wie met vragen zit over psychische problemen, kan (gratis en anoniem) terecht bij Tele-onthaal, via het nummer 106 of via een chat op www.tele-onthaal.be

Meest gelezen