Hilde De Windt

24-jarige fietser meldt zich na ongeval met vluchtmisdrijf in Gent

Een 24-jarige man uit Gent heeft zich afgelopen nacht gemeld bij de politie na het ongeval tussen twee fietsers in Gent, waarbij een vrouw uit Brugge zwaargewond werd. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De man herkende zich in de beschrijving in een opsporingsbericht maar zou niet gemerkt hebben dat hij een andere fietser had geraakt.

Gisteren werd een opsporingsbericht verspreid op basis van een ooggetuigenbeschrijving. Die getuige had een witte of lichtgekleurde elektrische fiets gezien met een man erop die een hoofdtelefoon op had.

De verdachte die zich gemeld heeft, had het bewuste traject afgelegd en zou zich in de beschrijving herkend hebben. Wel zou hij niet opgemerkt hebben dat hij een fietser had geraakt. De vrouw, een veertiger, kwam daarbij ten val en werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze is buiten levensgevaar, maar werd nog niet verhoord.

De jongeman werd wel ondervraagd, maar zou de feiten in eerste instantie dus niet toegeven. Volgens de ooggetuigenverklaring zou er wel degelijk een fysieke aanrijding gebeurd zijn. De fiets van de verdachte zal onderzocht worden op sporen van een aanrijding.

Meest gelezen