Jonas Roosens

Na Aldi roept ook Albert Heijn vlees terug wegens mogelijke aanwezigheid listeria

Ook Albert Heijn België roept vleesproducten terug wegens de mogelijke aanwezigheid van de gevaarlijke listeriabacterie. Dat meldt het Federaal Voedselagentschap FAVV. 

Het gaat om voorverpakte gesneden halal-vleeswaren van het merk Wahid: kalkoenham, kipboterhamworst, kipfilet provence, kipfilet natuur, rundercervelaat, runderrookvlees en rundersalami. Klanten worden verzocht de producten van Wahid niet op te eten en terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terug.

De vleeswaren zijn gesneden en verpakt in de fabriek van het bedrijf Offerman in Aalsmeer, in de provincie Noord-Holland. Offerman is een onderdeel van het Belgische Ter Beke. 

Enkele dagen geleden raakte bekend dat de voorbije twee jaar 20 mensen in Nederland besmet zijn geraakt met de listeriabacterie via vleeswaren van Offerman. Drie van hen zijn overleden en een vrouw heeft een miskraam gekregen door de besmetting. De Nederlandse voedselautoriteit gaat ervan uit dat de vleeswaren afkomstig waren uit de fabriek in Aalsmeer.

Offerman riep donderdag alle gesneden en verpakte vleeswaren terug die in de vestiging in Aalsmeer werden geproduceerd. In België riep daarop Aldi uit voorzorg een product terug, met name gebraden rosbief van het merk Délifin. Dat bleek eveneens geleverd door de fabriek van Offerman.

Of nog andere Belgische bedrijven werden beleverd door Offerman bleef daarna onduidelijk. Maar nu komt dus ook Albert Heijn België met een terugroepactie.

Meest gelezen