Videospeler inladen...

Plofkraak in Herselt, geldautomaat zwaar beschadigd maar dieven lopen buit mis

In Herselt, in de Antwerpse Zuiderkempen, is afgelopen nacht een plofkraak gepleegd op een Argenta-kantoor. Het bankkantoor raakte zwaar beschadigd. Getuigen zouden drie verdachten hebben zien vluchten. De overvallers konden volgens een woordvoerster van Argenta geen buit maken.

Het kantoor ligt aan de N19, in het centrum van de gemeente, en ging pas een maand geleden open. De plofkraak werd kort voor middernacht gisteravond gepleegd. De buurt werd opgeschrikt door een luide knal. Al snel werd duidelijk dat het om een plofkraak ging. Het bankkantoor raakte zwaar beschadigd en ook een raam van een naastgelegen kantoorruimte die nog niet in gebruik was genomen, sneuvelde. Volgens burgemeester Peter Keymeulen zou het gebouw geen instabiliteitsproblemen hebben. 

Bekijk hieronder het interview met burgemeester Keymeulen en beelden van de schade (lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

3 verdachten

Een buurtbewoner merkte rond het tijdstip van de knal drie verdachten op. Die zijn vermoedelijk gevlucht met een auto die even verderop geparkeerd stond. "Het parket zal nu de zaak verder onderzoeken", zegt burgemeester Keymeulen.

Christine Vermylen, woordvoerster van Argenta, bevestigt dat er geen buit werd meegenomen. "Het gebouw is intussen vrijgegeven door de brandweer. We verwachten dat ons kantoor in Herselt over enkele dagen weer zal kunnen opengaan."

Meest gelezen