Betty Matthysen

Treinverkeer zwaar verstoord door defecte trein in Wetteren: "Meer dan 2 uur stilgestaan"

Het treinverkeer tussen Gent, Aalst en Dendermonde is zwaar verstoord door een defecte trein vlak bij Wetteren. Tussen Wetteren en Schellebelle moet het treinverkeer in beide richtingen over één spoor. 

De defecte trein, die op weg was van Blankenberge naar Genk, was stilgevallen vlak bij het station van Wetteren. De 400 à 500 reizigers werden uit de trein gehaald en naar het station gebracht, om van daaruit andere treinen te nemen. De reizigers op de treinen die stil kwamen te staan achter de defecte trein moesten op de trein blijven zitten. 

Op Twitter klagen heel wat reizigers dat ze urenlang hebben stilgestaan, en dat er weinig informatie wordt gegeven door de NMBS. "Onze trein heeft meer dan 2 uur stilgestaan", zegt Katrien Verbeeren. "We zijn nu net weer op weg, naar het station van Denderleeuw, waar we zullen moeten overstappen. Maar deze trein zit al stampvol, dus ik vermoed dat we op elkaar gepropt zullen worden."

Lees verder onder de tweets.

NMBS: "Flinke vertragingen"

"Door de defecte trein is er tussen Wetteren en Schellebelle maar één spoor beschikbaar voor het verkeer uit beide richtingen", zegt woordvoerder Bart Crols van de NMBS. "Alle andere treinen op de oost-west-as richting kust en richting binnenland hebben daardoor flink wat vertraging opgelopen."

De defecte trein zal nu weggesleept worden. Daarna zou het treinverkeer langzaam moeten normaliseren.

Meest gelezen