Burgemeester Rumst: "Verkeersmacho's zijn hier niet welkom"

In Rumst gaat de politie nog tot het einde van deze maand extra controles houden om automobilisten te beboeten die zich als cowboys gedragen in het verkeer. Voor burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA) is de maat vol.

Rumst heeft momenteel veel last van sluipverkeer door de werken aan de A12. Bovendien zijn er chauffeurs die de verkeersregels niet respecteren. Burgemeester Jurgen Callaerts wordt er de laatste weken regelmatig over aangesproken door inwoners en hij is het beu.

"Automobilisten die hier te gast zijn, moeten zich aanpassen aan de zone 30 en de voorrangsregels voor zwakke weggebruikers", zegt Callaerts. "Dat zijn zaken die op dit moment vaak vergeten worden en dat is niet ok. Verkeersmacho's zijn hier niet welkom."

Extra controles

De politie gaat nog tot het einde van oktober extra controleren, vooral op ongepast rijgedrag, sluipverkeer, kruispunten blokkeren en wildparkeren. Chauffeurs die een overtreding begaan, krijgen meteen een boete.

De controles komen er op verschillende plaatsen in de gemeente, maar vooral aan scholen en op plaatsen waar zich regelmatig verkeersonveilige situaties voordoen.

Meest gelezen