William, Harry, Meghan en Catherine (archieffoto).

"Iedereen kent het gevoel wanneer het leven te veel wordt": Britse royals breken lans voor geestelijke gezondheid

De Britse prinsen William en Harry en hun respectievelijke echtgenotes Catherine en Meghan zijn te horen in een campagnevideo die meer aandacht vraagt voor geestelijke gezondheid. De video is vanavond simultaan op verschillende Britse zenders te zien.

"Iedereen kent het gevoel wanneer het leven te veel wordt." Met die woorden begint de Britse prins William de campagnevideo waarin hij samen met zijn broer Harry, zijn echtgenote Catherine en zijn schoonzus Meghan meer aandacht vraagt voor geestelijke gezondheid.

Die video komt vanavond om 21.45 uur onze tijd op de buis tijdens de reclameblokken van verschillende Britse tv-zenders. Naar schatting zullen meer dan 10 miljoen mensen op dat moment kijken. De video maakt deel uit van de campagne "Every mind matters" ("Elke geest telt").

"We voelen ons gestresseerd, futloos, angstig of we hebben slaapproblemen", gaat William voort, "we denken dat er niets aan te doen is." 

Bekijk de campagnevideo hieronder:

"Maar nu is er een nieuwe manier om hierin verandering te brengen", neemt Meghan het vervolgens van hem over. "Every mind matters toont je eenvoudige manieren om zorg te dragen voor je geestelijke gezondheid."

"Je kan aan de slag met een gratis onlineplan ontworpen om je te helpen omgaan met stress, om je stemming te verbeteren, je slaap te verbeteren en meer het gevoel van controle te hebben", zegt Catherine op haar beurt.

"We kunnen allemaal voordeel halen uit eenvoudige stappen om zorg te dragen voor onze geestelijke gezondheid", besluit Harry.

De 4 Britse royals zijn zelf niet in de campagnevideo te zien, maar andere beroemdheden komen wel in beeld, zoals de Amerikaanse actrice Glenn Close en de Britse presentator Katie Piper (bekend van het programma "Bodyshockers").

Het is lang niet de eerste keer dat William en Harry aandacht vragen voor geestelijke gezondheid. Zo was William in mei samen met 4 stervoetballers en de Engelse bondscoach te zien in een programma over emotionele problemen. "Mannen praten niet gemakkelijk over hun emoties, dat moet veranderen", zei hij toen.

Meest gelezen