Geraardsbergse en Ninoofse bellemannen bij de beste van het land

Twee Oost-Vlamingen behaalden podiumplaatsen op het Belgisch kampioenschap bellemannen in Assenede. De eerste plaats gaat naar Joris Goens uit Veurne, Ninovieter Hans Van Laethem behaalt zilver en brons gaat naar Pieter Pools uit Geraardsbergen.

In Assenede kwamen zondag heel wat bellemannen samen om te strijden voor de titel van Belgisch kampioen. De beste belleman van België komt uit Veurne, het is al de negende keer dat Joris Goens de titel krijgt. De twee andere podiumplaatsen gaan naar Oost-Vlaanderen. Hans Van Laethem uit Ninove grijpt zilver en Pieter Pools sleept brons binnen voor Geraardsbergen.

Sterke concurrentie

Heel wat deelnemers zakten af naar het Oost-Vlaamse Assenede om er hun kunsten te tonen. Naast de winnaars uit Veurne, Ninove en Geraardsbergen, kwamen er ook bellemannen uit Ardooie, Hasselt, Gent, Lokeren, Oudenaarde, Temse en Zedelgem. 

Joris Goens won voor de negende keer het kampioenschap:" Ik denk dat dat komt omdat ik een goeie stem heb, en dat ik teksten maak met klinkende zinnen die goed rollen. Ik probeer ook heel goed op mijn uitspraak te letten zodat ik altijd verstaanbaar blijf." Er waren veel concurrenten, vertelt hij verder:"Ze beginnen ook meer hun best te doen. Ik dacht dat ik niet eens de top drie zou halen, dus ik ben aangenaam verrast!", besluit de beste belleman van het land.

Meest gelezen