Nieuwe opleiding over wetenschappelijke kant van koken in Brugge

Bij Syntra West in Brugge kunt u vanaf 14 november een opleiding foodlab volgen, over de wetenschappelijke kant van koken. Vandaag stelde Syntra West de twee jaar durende opleiding voor tijdens de beurs CHEF 19 in Kortrijk Xpo. Ze is uniek in West-Vlaanderen.

Een kok kan nieuwe gerechten ontwikkelen en nieuwe smaken ontwikkelen als hij de hulp inroept van een laboratorium. Dat lab zoekt uit hoe voedsel reageert op allerlei natuurkundige en scheikundige processen. 

Schimmels en bierpoeders 

Lesgever Maxime Willems liet vandaag in Kortrijk zien wat u er onder meer met schimmels en met gevriesdroogd bierpoeder kunt doen. Het is niet de bedoeling om het product geweld aan te doen, maar integendeel de smaak nog beter te maken, zegt Maxime Willems.

Hij toonde hoe bierpoeder gebruikt wordt in een saus en leidt tot een totaal nieuwe smaaksensatie. Prestigieuze restaurants als Noma in Kopenhagen gebruiken al een foodlab. Ook in Spanje zijn er al. Vanaf midden november wordt het een opleiding van twee jaar voor een brede groep studenten: van sterrenchefs tot hobbykoks.

Meest gelezen