© 2019 SOPA Images

"Operatie Matterhorn" na faillissement Thomas Cook afgerond: laatste Britse gestrande toeristen vandaag weer thuis

De laatste Britse toeristen die nog op hun vakantiebestemming zaten na het faillissement van Thomas Cook keren vandaag terug naar huis. Zo wordt "Operatie Matterhorn" afgerond, de grootste Britse repatriëringsoperatie in vredestijd. 

In totaal werden de voorbije twee weken 140.000 toeristen teruggehaald. Dat gebeurde met in totaal 746 vluchten, waarbij 150 vliegtuigen van internationale partners gebruikt werden. Op Manchester Airport landen vandaag nog bijna 400 passagiers die terugkeren uit Orlando in de VS. 

De Civil Aviation Authority die Operatie Matterhorn opzette nadat Thomas Cook failliet gegaan was, zegt dat er vandaag nog 24 vluchten gepland staan. Wie geen gebruikgemaakt heeft van deze vluchten moet op eigen kracht opnieuw thuis zien te geraken al zal de reis wel nog terugbetaald worden. 

Operatie Matterhorn was de grootste Britse repatriëringsoperatie in vredestijd. Toch zijn de problemen na het faillissement van Thomas Cook nog lang niet voorbij, want ook de toekomstige reisplannen van veel mensen zijn in de war gestuurd. Duizenden mensen hebben ook hun baan verloren. 

Meest gelezen