Videospeler inladen...

Flitsmarathon in heel het land: 24 uur lang extra snelheidscontroles 

Om zes uur vanmorgen is de  twaalfde flitsmarathon gestart. De federale wegpolitie en 126 lokale politiezones zullen in ons land 24 uur lang extra snelheidscontroles houden op snelwegen, gewestwegen en lokale wegen.

Sinds 6 uur vanmorgen houden de federale wegpolitie en 126 lokale politiezones 24 uur lang snelheidscontroles op snelwegen, gewestwegen en lokale wegen in heel het land. De politie zal zowel vaste als mobiele flitscamera's gebruiken. Met de actie wil de politie bestuurders sensibiliseren om de veiligheid op onze wegen te verbeteren om het aantal slachtoffers bij ongevallen verder te doen dalen. 

De bestuurders die geflitst worden zullen een boete krijgen. Wie  een zware overtreding begaat, zal zich voor de rechter moeten verantwoorden en zal zijn rijbewijs mogelijk voor langere tijd kwijt zijn.  

Tijdens de voorbije flitsmarathon in april werden bijna 30.000 bestuurders betrapt op te snel rijden. 65 bestuurders moesten hun rijbewijs afgeven. In totaal werden toen meer dan een miljoen voertuigen gecontroleerd. 

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen