Videospeler inladen...

Tientallen klimaatactivisten opgepakt in Amsterdam

In Nederland heeft de politie meer dan 90 klimaatactivisten van Extinction Rebellion opgepakt op de Stadhouderskade in Amsterdam, dat heeft de Nederlandse politie gemeld. De demonstranten weigerden te vertrekken aan het Rijksmuseum, waar ze van de gemeente geen actie mochten voeren. De klimaatactiegroep Extinction Rebellion trekt in verschillende steden wereldwijd de straat op. 

Maar er zijn nog steeds mensen van de klimaatactiegroep Extinction Rebellion aanwezig op de Stadhouderskade in Nederland. Agenten namen deze ochtend ook diverse voertuigen in beslag. Daarin zaten spullen waarmee een kamp voor meerdere dagen kon gemaakt worden, zei een politiewoordvoerder. De klimaatactivisten waren van plan een week op de Stadhouderskade te blijven. Tientallen tenten waren er ondertussen opgezet.

Maar de activisten mogen van de gemeente niet demonstreren op de Stadhouderskade. Ze kunnen wel terecht op het Museumplein. Daar zijn de actievoerders naartoe gegaan die niet gearresteerd wilden worden.

(Lees verder onder foto)

Amsterdam
AFP or licensors

Niet enkel in Amsterdam, maar overal ter wereld blokkeren de actievoerders van Extinction Rebellion momenteel belangrijke verkeersaders, ook in Sydney, Berlijn en Parijs zijn activisten de straat opgegaan.

De wereldwijde beweging laat steeds vaker van zich horen. Ze zet zich onder andere in tegen de klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. Zo wil ze dat de uitstoot van broeikasgassen in 2025 drastisch teruggebracht worden en meer transparantie van regeringen over de klimaatcrisis. 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal" over het wereldwijde klimaatprotest:

Videospeler inladen...
Amsterdam
Amsterdam
AFP or licensors

Meest gelezen