Videospeler inladen...

Bioscoopgroep Kinepolis is onderneming van het jaar 2019

Bioscoopgroep Kinepolis is onderneming van het jaar 2019. De prijs is voor de 25e keer uitgereikt op de Heizel in Brussel. Kinepolis telt 5000 werknemers en een duizendtal bioscoopzalen in 9 landen. 

Bioscoopgroep Kinepolis is de voorbije jaren fors gegroeid, onder meer na overnames in Canada en zopas nog in de Verenigde Staten. Hoewel het bioscoopbezoek in Europa al jaren achteruitgaat, slaagt Kinepolis erin om meer omzet te boeken, onder meer door aan bezoekers meer versnaperingen te verkopen.

In het juryrapport klinkt dat zo: "Naast de indrukwekkende expansiestrategie, die recentelijk een hoogtepunt bereikte met de uitbreiding naar de Verenigde Staten, valt Kinepolis vooral op door het 'empoweren' van zijn medewerkers en het creëren van extra toegevoegde waarde aan de klantervaring."

"Dit alles gebeurt met oog voor het milieu, met name door het invoeren van energiebesparende technieken, het uitvoeren van duurzame renovaties en het incorporeren van de nieuwste bioscooptechnologieën."

De jury, met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, verkoos Kinepolis boven het Limburgse hr-bedrijf Actief, het Antwerpse familiebedrijf actief in de bouwsector Aertssen en schoenenwinkelketen Torfs uit Sint-Niklaas.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen