Een van de dode olifanten die enkele dagen geleden al werd gevonden.

Nog 5 dode olifanten ontdekt bij waterval in Thailand, dodental stijgt tot 11

In Thailand zijn nabij de Haew Narok-waterval nog 5 dode olifanten ontdekt. Eerder waren al 6 dode olifanten aangetroffen. De dieren kwamen om toen ze een kalfje uit hun kudde wilden redden dat in de waterval was gesukkeld.

De tragedie met de olifantenkudde nabij de Haew Narok-waterval in het nationale park Khao Yai in het noordoosten van Thailand, breidt verder uit. Medewerkers van het natuurpark melden vandaag dat ze de karkassen van nog 5 dieren hebben gevonden toen ze de omgeving met een drone verkenden. 

Enkele dagen geleden troffen ze al 6 dode olifanten aan bij diezelfde waterval. De medewerkers zijn ervan overtuigd dat alle dode dieren tot dezelfde kudde behoorden. Waarschijnlijk probeerden ze een kalfje te redden dat in de waterval was gesukkeld waarna ze zelf in de problemen kwamen en verdronken.

Met 11 dode olifanten in een klap is dit het ongeval met de zwaarste bekende tol bij de Haew Narok-waterval. In 1992 stierven al eens 8 olifanten van dezelfde kudde op dezelfde plek.

Bij de vondst van de 6 dode olifanten enkele dagen geleden, troffen medewerkers van het natuurpark 2 dieren aan die nog in leven waren. Waarschijnlijk hadden ook zij geprobeerd hun soortgenoten te redden.

Deze 2 overlevende dieren wacht waarschijnlijk een moeilijke periode. Olifanten zijn sterk afhankelijk van hun kudde voor voedsel en bescherming. Bovendien is het bekend dat ze tekenen van rouw kunnen vertonen wanneer ze met verlies worden geconfronteerd.

Video onder: beelden van de 6 dode olifanten en hun 2 overlevende soortgenoten toen die enkele dagen geleden werden gevonden

Videospeler inladen...

Meest gelezen