De schade na de aanrijding is groot. Er vielen negen gewonden.

Ongeluk met gestolen vrachtwagen in Duitsland was mogelijk terreuraanslag

Een ongeluk met een vrachtwagen in Duitsland was mogelijk een terreuraanslag. Dat melden Duitse media op basis van informatie van de veiligheidsdiensten. Een man reed gisteravond met een gestolen vrachtwagen in op stilstaande wagens in Limburg an der Lahn. Er vielen acht gewonden.

Wat eerst leek op een verkeersongeluk, blijkt nu mogelijk een terreuraanslag te zijn geweest. De Duitse openbare omroep ZDF vernam bij de veiligheidsdiensten dat de zaak als terreurdaad wordt onderzocht. De procureur-generaal van Frankfurt heeft het onderzoek naar zich toegetrokken. 

"Een man heeft mij uit mijn vrachtwagen getrokken", zegt een vrachtwagenchauffeur aan Frankfurter neue Presse. Terwijl hij stilstond voor een rood licht in Limburg an der Lahn, in de buurt van Koblenz en Frankfurt am Main, sleurde een onbekende man hem uit de vrachtwagen. Hij nam het stuur over en reed enkele honderden meters verder in op stilstaande wagens voor een verkeerslicht.

Het zou gaan om een man van begin de dertig, afkomstig uit Syrië. Hij raakte zelf ook gewond bij de aanrijding. De man kreeg eerste hulp van omstanders, en volgens ooggetuigen zou hij meerdere keren "Allah" hebben gezegd. Maar de politie van de zone Westhessen roept mensen op om niet te speculeren, de details zijn nog altijd onduidelijk, klinkt het.

Meest gelezen