Opnieuw huiszoekingen naar mogelijke corruptie binnen De Watergroep in Limburg

Vorige week vrijdag heeft de federale gerechtelijke politie opnieuw een aantal huiszoekingen gedaan in het kader van een gerechtelijke onderzoek naar De Watergroep in Limburg. Speurders vielen onder meer binnen bij De Watergroep in Hasselt.  Dat heeft het parket vanavond bekendgemaakt.

Ook bij de huiszoekingen van vrijdag zijn er documenten in beslag genomen en die zullen door de speurders verder onderzocht worden. Op 27 augustus waren er ook al huiszoekingen, op verschillende plaatsen in Limburg en ook in Antwerpen. Ook toen zijn er documenten meegenomen maar er werden toen ook enkele mensen opgepakt.

Interne audit

Het hoofdbestuur van De Watergroep had enkele maanden geleden een interne audit aan het parket bezorgd. Daarin waren voldoende aanwijzingen te vinden voor financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten en dus werd er een gerechtelijk onderzoek opgestart.

Meest gelezen