Oproep naar voorwerpen die te maken hebben met het Antwerpse studentenleven is groot succes

De universiteit Antwerpen heeft in totaal zo'n 900 voorwerpen verzameld die te maken hebben met het studentenleven in Antwerpen. Ze deden een oproep naar ex-studenten en medewerkers om eens op zolder en in de kasten te kijken, en dat leverde ondermeer sjerpen op, toga's, foto's, relatiegeschenken, vlaggen, bekers en nog veel meer.

Kleine geschiedenis

"Onder erfgoed verstaan we niet alleen stenen of historische gebouwen," zegt Daniel Ermens van de universiteit Antwerpen, "gewone, alledaagse voorwerpen kunnen een goed beeld geven van hoe het leven aan de universiteit is en was, de kleine geschiedenis zeg maar.  Daarom is het heel belangrijk om die dingen te bewaren, en hebben we de oproep gelanceerd."

Tentoonstelling

Een selectie van de voorwerpen wordt tentoongesteld in de bibliotheek van de Stadscampus in de Prinsstraat in Antwerpen, nog tot 8 november. Daarna verhuist ze naar de campus Groenenborger en naar campus drie Eiken. 

 

studentenlinten

Meest gelezen