© VRT - Ben Liguori

Leen Dendievel (Kaat) verlaat "Thuis": "Dankjewel Franky dat ik van jou een gelukkige vrouw mocht maken!"

Leen Dendievel verlaat de cast van "Thuis" binnenkort. Dat meldt Eén. De actrice uit Kooigem (Kortrijk) speelt sinds 2016 het personage Kaat Bomans in de soap, een transvrouw. "Kaat zal altijd een van mijn meest dierbare personages blijven", zegt ze.

Het moet een van de meest empathische personages in "Thuis" zijn: Kaat Bomans, de dochter van oerkoppel Frank Bomans (Pol Goossen) en Simonne Backx (Marleen Merckx). Sinds 2016 neemt Leen Dendievel de rol voor haar rekening, maar daaraan komt binnenkort een einde want ze verlaat de soap op Eén. Dat meldt het VRT-net.

De intrede van Dendievel in "Thuis" was destijds groot nieuws want Kaat was vroeger Franky. Daarmee deed de eerste transvrouw haar intrede in de serie. Haar moeder omarmde haar meteen met veel liefde, maar haar vader had het lange tijd moeilijk met haar transitie en wees haar aanvankelijk zelfs ronduit af. Later draaide hij bij.

Video onder: de eerste scène van Leen Dendievel in "Thuis" (3 februari 2016)

Videospeler inladen...

Toen Kaat nog Franky was, was hij een poos getrouwd met Tibo Timmermans (Maxime De Winne). Als vrouw had ze relaties met Toon Vrancken (Bill Barberis), Kobe Baert (Sid Van Oerle) en Dries Van Aken (Yemi Oduwale). Uiteindelijk konden zij zich vaak niet verzoenen met het feit dat ze vroeger een man was, maar gelukkig kon en kan ze altijd bij haar ouders en vrienden terecht.

"Ik ben heel vereerd en ik ben Eén ontzettend dankbaar dat ik zo'n invloedrijk personage als Kaat heb mogen spelen", zegt Dendievel bij het nieuws van haar vertrek uit "Thuis". "Kaat zal altijd een van mijn meest dierbare personages blijven. Ze had een doel en dat heeft ze bereikt, ook bij de mensen thuis. Dat stemt me gelukkig."

Nancy De Grote (Ann Pira) en Kaat.

"Nu is het tijd om andere personages vorm te geven. Ik kijk dan ook uit naar toekomstige uitdagingen en neem de ruimte om andere kansen te zien. Als actrice ga ik op zoek naar personages die erin hakken. Kaat was daar een van. Ik ben drie jaar thuisgekomen in een warm nest en dat zal ik uiteraard missen. Dankjewel Franky dat ik van jou een gelukkige vrouw mocht maken." 

"We gaan Leen als collega zeker missen", zegt producer Hans Roggen van "Thuis". "Tegelijk zijn we trots op de manier waarop zij aan de slag is gegaan met het personage Kaat. Verre van evident, maar oh zo straf gedaan. Wie weet kruisen onze paden elkaar ooit opnieuw."

Het is niet duidelijk wanneer en op welke manier precies Kaat uit "Thuis" zal verdwijnen. Wel zegt ze de jongste tijd regelmatig dat ze "iets anders" wil. Recent gaf ze te kennen dat ze een verre reis samen met Thilly Van Santen (Lauren Müller) best ziet zitten.

Video onder: de eindscène van de aflevering van "Thuis" van vanavond waarin Kaat Bomans aangeeft dat ze wil vertrekken

Videospeler inladen...

Op Instagram haalt Leen Dendievel vanavond zelf ook haar afscheid van "Thuis" aan:

Meest gelezen