INSIDE / PANORAMIC

Boete voor Atalanta Bergamo na racistische geluiden van supporters

Het lijkt de Italiaanse voetbalbond nu toch menens met de strijd tegen racisme in het Italiaanse voetbal. Atalanta Bergamo heeft een boete van 10.000 euro gekregen voor het racistische gedrag van een deel van de supporters. Dat gebeurde in de match tegen Fiorentina in de Italiaanse hoogste klasse, in september.

Het was de Braziliaanse speler Dalbert Henrique van Fiorentina die het mikpunt was van racistische uitlatingen en spreekkoren. Die kwamen van een aantal aanhangers van tegenstander Atalanta Bergamo. De match tussen beide clubs werd een tijdje stilgelegd. De Italiaanse voetbalbond onderzocht de zaak en besloot dinsdagavond om Atalanta, dat momenteel ook actief is in de Champions League, een boete op te leggen van 10.000 euro.

Er is de jongste weken heel wat te doen rond racisme in het Italiaanse voetbal en de lakse houding van de voetbalbond. Na een van zijn eerste wedstrijden kreeg ook Rode Duivel Romelu Lukaku er mee te maken. Dat was in de match van zijn club Inter Milaan, bij Cagliari op het Italiaanse eiland Sardinië. Lukaku uitte onder meer ook zijn ongenoegen en verontwaardiging via de sociale media toen. Hij kreeg bijzonder veel steun. Cagliari kreeg voorlopig nog geen straf.

En ook Lazio Roma, een andere club uit de Italiaanse hoogste klasse, zegt nu van de strijd tegen racisme een breekpunt te maken. De club zegt er alles aan te doen om de supporters te identificeren die in de Europa League-wedstrijd tegen het Franse Rennes vorige week een Hitlergroet brachten. Lazio kreeg eerder al eens een straf van de Europese voetbalbond Uefa, voor gelijkaardige feiten.

Meest gelezen