Videospeler inladen...

Verdachte aangehouden voor bommelding waarbij 22.000 leerlingen werden geëvacueerd  

Er is een verdachte aangehouden voor de valse bommelding op 8 mei in Westerlo, Diest en Aarschot. Door de bommelding werden die dag in de drie gemeenten 22.000 leerlingen geëvacueerd. De 39-jarige man uit Westerlo wordt verdacht van opzettelijke poging tot brandstichting en het dreigen met een aanslag, en riskeert daarvoor een gevangenisstraf van twee jaar. 

Op 8 mei werden 22.000 leerlingen geëvacueerd uit scholen in Westerlo, Aarschot en Diest na een bommelding. Aan het politiekantoor in Westerlo was toen een brief teruggevonden waarin stond aangekondigd dat er om 10 uur een bom zou ontploffen in een van de drie gemeenten. 

In geen van de schoolgebouwen heeft de politie toen iets gevonden. Die nacht werd er wel een benzineachtige vloeistof uitgegoten aan het politiekantoor waar de brief werd aangetroffen. In de buurt werd een auto in brand gestoken.

Ook auto in brand gestoken

Vandaag is een verdachte opgepakt, meldt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door het parket. "Op basis van camerabeelden kwam een mogelijke verdachte in beeld", zegt Lentl Jespers van het parket, "en die zijn dan samengelegd met alle tips, wat tot de identificatie van de verdachte leidde."

De man wordt verdacht van het dreigen met een aanslag en opzettelijke brandstichting. De onderzoeksrechter heeft beslist om hem aan te houden. De man riskeert een gevangenisstraf van drie maanden tot twee jaar en kan opdraaien voor de kosten die gemaakt zijn. 

Meest gelezen