Eerste transgenderhuwelijk in Tremelo: "Je houdt van een persoon en niet van een geslacht"

In het gemeentehuis van Tremelo is vanmorgen het eerste transgenderhuwelijk voltrokken. Storm, een transman, gaf zijn ja-woord aan Nathalie.

Storm en Nathalie leerden elkaar kennen via hun kinderen, die in dezelfde klas zitten. “Mijn zoontje vroeg of hij kon gaan spelen bij de dochter van Storm. Ik ben toen meegekomen en er was meteen een klik", zegt Nathalie. 

Storm was op dat moment al enkele maanden bezig met een transitie van vrouw naar man, maar daar was hij heel open over tegen Nathalie. “Ik heb het direct gezegd en gelukkig vond ze het helemaal geen probleem. Haar oudste dochter heeft ook een relatie met een transman.” Nathalie vat het zo samen: "Je houdt van een persoon en niet van een geslacht.” 

Geen familie

In het gemeentehuis waren enkele goede vrienden en hun kinderen aanwezig. De familie van het koppel kwam niet. “Mijn moeder heeft het heel moeilijk met mijn transformatie. Ze wou vandaag niet komen. Ik vind het wel spijtig want ik had ze er graag bij gehad.” Maar het koppel liet het niet aan zijn hart komen en de twee gaven elkaar volmondig het ja-woord.

Meest gelezen