Videospeler inladen...

Enkele honderden Koerden betogen in Brussel tegen Turkse aanval in noorden van Syrië

Op het Luxemburgplein in Brussel kwamen rond 14 uur enkele honderden Koerdische betogers samen om protesteren tegen een dreigende Turkse inval in het noorden van Syrië.  Toen iets over 15 uur het nieuws binnenkwam dat de Turkse militaire actie effectief van start was gegaan, wilden de betogers naar de Turkse en de Amerikaanse ambassade trekken. De politie omsingelde hen en leidde hen terug naar het Luxemburg plein.  

De betoging tegen de dreigende aanval van Turkije op het noorden van Syrië, waar veel Koerden wonen, leek even uit de hand te lopen toen het nieuws binnenkwam dat de eerste bommen in Syrië vielen. 

De betogers wilden naar de Turkse en Amerikaanse ambassade trekken om daar hun ongenoegen over de aanval te uiten. De politie was met veel mensen aanwezig. Ze omsingelden de betogers ter hoogte van de Amerikaanse ambassade. Betogers zijn dan onder begeleiding van de politie terug naar het Luxemburgplein gestapt. (Zie video onderaan).

Het waterkanon was aanwezig, maar de politie heeft het niet moeten inzetten. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen