"Joaquin acteerde zo goed dat niemand doorhad dat hij een grap uithaalde"

Een week geleden was Joaquin Phoenix, die momenteel alle belangstelling naar zich toetrekt door de bioscoopfilm "Joker", te gast in het populaire praatprogramma van Jimmy Kimmel. Daar kreeg hij, tot zijn eigen verbazing, beelden te zien die tijdens de opnames, meer bepaald achter de schermen, gemaakt waren. En die beelden waren niet zo vleiend voor de 44-jarige acteur. Phoenix reageerde immers nogal bitsig tegen een cameraman op de set. Maar die beweert nu dat het eigenlijk een grap was die Phoenix zo goed speelde dat niemand van de aanwezigen doorhad dat het eigenlijk om een grap ging.

Het was dus Jimmy Kimmel die de beelden vorige week aan Phoenix toonde. Hij beweerde de beelden gekregen te hebben van "Joker"-regisseur Todd Phillips. Phoenix snauwt, zo is te zien op de beelden, een cameraman toe dat hij zijn 'fucking' klep moet houden omdat hij zich zo goed mogelijk in zijn rol wil inleven. Wanneer de cameraman, Larry, zijn gedrag dan vergelijkt met dat van diva Cher vindt Phoenix dat zelfs niet eens zo erg: "Ze is een zangeres, actrice, danseres, een mode-icoon. Hoe is dat een 'fucking' belediging?" Uiteindelijk trapt Phoenix het af.

Het filmpje werd intussen meer dan 8 miljoen keer bekeken op YouTube (het desbetreffende fragment kan bekeken worden vanaf 08:25):

"Die beelden hadden privé moeten blijven. Sorry dat jullie dat moesten zien", reageerde Phoenix onthutst.

De 'Larry' waarvan sprake was, is in feite cameraman en beeldregisseur Laurence Sher die op nieuwswebsite Business Insider verduidelijkte dat het hele voorval begon als een grap om regisseur Phillips in het ootje te nemen. Iets waarvoor Phoenix, volgens Sher, zeker te vinden was: "Alleen is hij zo’n goed acteur dat niemand doorhad dat het eigenlijk om een grap ging. Hij speelde het allemaal veel te oprecht."

"Mijn zoon heeft me intussen wel gevraagd of die beelden mijn reputatie beschadigd hebben", besloot Sher alvast.

Meest gelezen