"Je hoort wat in een klaslokaal": leraar maakt boek van grappige uitspraken van leerlingen

Leerkrachten weten het maar al te goed: de uitspraken van leerlingen zijn vaak de moeite waard om te onthouden. En dus besloot leerkracht Arno Van de Velde uit Wilsele-Putkapel al die uitspraken in tekeningen te gieten en te posten op Instagram.

Sinds 2018 vind je op Instagram de tekeningen van Arno Van de Velde. "Toen ik begon les te geven, merkte ik al snel dat uitspraken van m'n leerlingen wel de moeite waren", vertelt Arno in Start je Dag aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Om ze te onthouden, goot ik hun uitspraken in tekeningen, die ik dan op de trein naar huis maakte."  Omdat het er zoveel waren, besliste Arno ze online te zetten op zijn Instagram-profiel "Je hoort wat in een klaslokaal".

"Het zijn niet altijd grappige of onnozele uitspraken, maar ook opmerkelijke dingen", vertelt Arno. "Zoals toen ik eens aan mijn leerlingen vroeg hoe zij zich de aanslagen van 9/11 herinnerden. Mijn leerlingen zeiden toen 'euh meneer, wij waren toen nog niet geboren.' Dan besef je plots dat dat al 18 jaar geleden is."

Arno heeft intussen al 17.000 volgers op Instagram. "Mijn leerlingen beginnen nu te weten dat ik over hen teken, maar ik heb het lang verborgen kunnen houden. Gelukkig vinden ze dat niet erg." 

Arno maakt trouwens niet alleen tekeningen over de uitspraken van studenten. De zwangerschap van zijn vrouw en zijn pasgeboren kindje vormen ook een bron van inspiratie. "Ik giet de kleine en grote kwaaltjes van de zwangerschap van mijn vrouw in tekeningen. Die lees je niet vaak uit het standpunt van een man."

De tekeningen van "Je hoort wat in een klaslokaal" zijn in een boek gegoten dat sinds deze week in de winkel ligt.

Meest gelezen