Verdachte opgepakt voor bommelding Vlaams Parlement

Er is een verdachte opgepakt voor de bommelding gisteren in het Vlaams Parlement. Het gaat om een man uit de regio rond Gent. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft de man gearresteerd, hij wordt op dit moment verhoord. 

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een verdachte geïdentificeerd in het onderzoek naar de bommelding gisteren in het Vlaams Parlement. De man is door de lokale politie van Gent opgepakt voor verhoor. "Op basis van de telefoonoproep kon een verdachte gelokaliseerd worden," zegt Annelies Verstraete van het parket van Oost-Vlaanderen. "Het onderzoek is volop lopende." 

De commissievergadering over de Vlaamse begroting werd gisteren geschorst na een bommelding. De melding kwam binnen bij het Vlaams Parlement zelf, via een telefoontje in het Engels. De betrokken diensten namen de melding ernstig, omdat er later op de dag een viering stond gepland voor het veertigjarig bestaan van het Koerdisch Instituut. 

Het Vlaams Parlement werd volledig ontruimd, zodat de politie de ruimtes kon controleren met een explosievenhond. Na een grondige "sweep" heeft de politie niets gevonden. 

Op basis van de oproep kon een verdachte gelokaliseerd worden

Annelies Verstraete, parket Oost-Vlaanderen

Meest gelezen