PLAN B #4: Zullen Geert Bourgeois en Rudy Demotte erin slagen om de PS en de N-VA dichter bij elkaar te brengen?

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Ivan De Vadder in het Frans over hoe de Vlaamse partijen kijken naar  de federale regeringsvorming.

In de vierde aflevering van de podcast Plan B legt Ivan De Vadder uit hoe de Vlaamse partijen die de Vlaamse regering vormen, zich opstellen tegenover de federale regeringsvorming. Want bij de PS bestaat er nog altijd de stille hoop dat de Open Vld of de CD&V zich zouden losmaken van de N-VA om met de socialisten en de groenen een paarsgroene regering te maken.  Toch zijn de informateurs Vande Lanotte en Reynders altijd blijven zweren bij het elkaar brengen van de PS en de N-VA. Hoe komt dat? En hoeveel kans op slagen geven de Vlaamse partijen de préformateurs Bourgeois-Demotte? En hoe reageert de Vlaamse bevolking op het uitblijven van een federale regering? 

Ivan De Vadder legt ook uit hoe de nieuwe Vlaamse regering in haar teksten en houding de limieten opzoekt van de federale loyaliteit. 

De podcast PlanB is een productie van de VRT en de RTBF. 

Meest gelezen