Videospeler inladen...

18 Tomorrowland-dealers voor de rechter 

In Antwerpen zijn 18 mensen voor de rechter moeten komen omdat ze op het dancefestival Tomorrowland drugs gedeald hebben. Het is de eerste themazitting van drie. In totaal zullen 55 dealers zich voor de rechter moeten verantwoorden. Ze riskeren tot 30 maanden cel en zware geldboetes. 

In totaal kregen 55 dealers een rechtstreekse dagvaarding op het festivalterrein van dancefestival Tomorrowland. Zij moeten zich nu komen verantwoorden voor de rechter. Dat zal gebeuren tijdens drie themazittingen. Op de eerste themazitting moeten er 18 beklaagden verschijnen, van wie er 16 zich moeten verantwoorden voor handel en bezit van verdovende middelen. De andere twee worden vervolgd voor oplichting en verkoop van neppillen. Ze riskeren tot 30 maanden cel en zware boetes. 

Er wordt voor mijn cliënt 18 maanden gevangenisstraf en 8.000 euro geëist, enkel omdat het op Tomorrowland is gebeurd

Mounir Souidi

Advocaat Mounir Souidi vindt de straffen buiten proportie omdat zijn cliënt enkel een minimale hoeveelheid voor eigen gebruik op zak had: "Ik zie niet in waarom iemand een geldboete voorgesteld kan krijgen en er voor mijn cliënt 18 maanden gevangenisstraf en 8.000 euro wordt geëist, enkel omdat het op Tomorrowland is gebeurd".

Op 15 november en 13 december volgen de twee andere themazittingen. 

Herbekijk hier de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen