Vier gewonden bij steekpartij in winkelcentrum in de Engelse stad Manchester

In het winkelcentrum Arndale in Manchester zijn vanmiddag mensen neergestoken door een man. De dader kon door de politie gevat worden. Er vielen geen doden, maar mogelijk is terrorisme een motief.

Volgens een getuige die werkt in het winkelcentrum begon een man iets over de middag plots in het wilde weg voorbijgangers te steken met een groot mes. De politie was meteen ter plaatse en kon de man onschadelijk maken met een zogenoemde taser. 

De politie bevestigt dat er vier gewonden zijn gevallen. Twee vrouwen en een man werden neergestoken en zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Een andere vrouw raakte gewond in het tumult. Die zijn allen overgebracht naar een ziekenhuis voor verzorging. 

Over de motieven of de identiteit van de dader is niets bekend. Wel heeft de antiterreurpolitie het onderzoek overgenomen. De man is intussen ook aangehouden op verdenking van terrorisme. Volgens de politie lijkt het erop alsof de man alleen gehandeld heeft. 

Meest gelezen