Zoontje verstoort nieuwsuitzending: "Het had veel erger kunnen zijn"

Als er nieuws heet van de naald is, dan moet dat natuurlijk gebracht worden. En dan is het alle hens aan dek in de studio. Zo ook afgelopen woensdag op de Amerikaanse nieuwszender MSNBC, na het Turks offensief in Syrië. Journaliste Courtney Kube, gespecialiseerd in het Amerikaanse veiligheidsbeleid en het Pentagon, werd opgetrommeld om enige duiding te geven. Omdat haar echtgenoot op dienstreis was en ze niet tijdig een oppas kon vinden voor haar 4-jarige tweeling, Ryan en Jackson, bracht ze haar kinderen mee naar de studio. Een van hen, Ryan, kon het daarna niet laten om tijdens een rechtstreekse interventie van zijn mama in de uitzending ook in beeld te komen. De beelden gingen gisteren viraal en werden op sociale media miljoenen keren bekeken.

Kube kon zich enkel verontschuldigen: "Excuseer me, maar mijn kinderen zijn hier. Live televisie!" Er volgde snel een landkaart met de Turks-Syrische grens, waardoor zoontje Ryan uit het zicht van de kijkers kon weggehaald worden. Kube liet zich alvast niet van de wijs brengen in haar betoog. Voor dat 'multitasken' kreeg ze alvast veel lof op sociale media.

De 41-jarige journaliste reageerde na het voorval op nieuwswebsite Today: "Op het moment dat ik me realiseerde dat mijn zoontje naast me stond, leek het alsof mijn hart stopte met kloppen. Ik had hem bijna op mijn schoot gezet. Maar ik bedacht me omdat hij dan misschien zijn aandacht op de microfoon zou richten."

"Ik was in ieder geval blij dat hij niet begon te huilen. Maar hij was goedgezind en blij. Het had dus veel erger kunnen zijn. De collega’s vonden het alleszins niet erg dat het gebeurd was. Want het was toch een serieus onderwerp dat we aan het bespreken waren."

"Mijn man belde me op en verontschuldigde zich. In de zin van: "Het spijt me zo erg." Maar hij zag er ook de grap van in en vroeg zich af hoe het nu met me ging. Ryan en Jackson heb ik daarna naar de kinderopvang gebracht. Het lukt namelijk niet altijd om op het allerlaatste moment een babysit te vinden."

Meest gelezen