Rebekah Vardy (l) en Coleen Rooney (r).

Deze "WAG war" doet de brexit bijna vergeten: de ruziënde voetbalvrouwen Coleen Rooney en Rebekah Vardy 

Smeuïg, smeuïger, smeuïgst. De Britten hebben tussen alle aanslepende brexit-perikelen door gratis wat afleiding gekregen: twee ruziënde voetbalvrouwen of WAG's (Wives And Girlfriends). Coleen Rooney versus Rebekah Vardy. Ze waren tot voor kort goedlachse vriendinnen maar lusten elkaar nu rauw. Rooney beschuldigt Vardy er immers van haar Instagram-posts over haar privéleven te lekken naar het roddelblad The Sun. Vardy ontkent in alle toonaarden. Het verhaal ontgaat zelfs de Britse politie niet die "iemand zoekt met het speurderstalent van Rooney" en ook actrice Keira Knightley blijkt Rooney te willen vertolken (als er ooit een film van komt).

Drama tussen de echtgenotes van de Britse voetbalspelers Wayne Rooney (ex-spits Manchester United en de Engelse nationale ploeg) en Jamie Vardy (Leicester City). Het wereldwijde web en de schandaalpers smullen van de hoogoplopende ruzie, maar ook The Guardian en de BBC negeren de zogenoemde "WAG war" niet.

Al was het maar omdat Coleen Rooney zich lijkt te wagen aan een sterk staaltje van onderzoeksjournalistiek. Ze tweette eerder deze week onomwonden dat ze na járen eindelijk wist wie er haar persoonlijke verhalen te grabbel gooide aan de krant The Sun.  

De (slimme) truc van eliminatie

Rooney had naar eigen zeggen al langer door dat er heel wat informatie over zichzelf, haar gezin en vrienden - zonder toestemming - tot bij The Sun raakte. Informatie die ze op een privé-Instagram-account enkel deelde met intimi. Rooney had een verdachte op het oog en bedacht daarom een sluwe list om "de spion" in de val te laten lopen.

Ze blokkeerde iedereen die haar privé volgde op Instagram, op één account na, namelijk die van Rebekah Vardy. Vervolgens verzon Rooney de voorbije vijf maanden "prikkelende" verhalen en hield nauwlettend in het oog of die ook door The Sun werden opgepikt. Zo zou het nieuwe stulpje van de Rooneys onder water zijn gelopen door de uitlopers van orkaan Lorenzo, en zou Coleen naar Mexico getrokken zijn om het geslacht van een volgende baby te beïnvloeden (de Rooneys zijn al gezegend met vier zonen, Kit, Kai, Klay en Cass). The Sun bracht de verhalen. Rooney's conclusie? Vardy is het fameuze lek.

De onthullende post van Rooney was al snel trending op Twitter onder #WAGathaChristie naar de Britse auteur van de straffe detectiveromans (met het bekende personage Hercule Poirot).

Waarom zou ik? Ik heb het geld niet nodig

Rebekah Vardy

Vardy ontkent bij hoog en laag op Twitter, en stelt dat er in de loop der jaren "anderen toegang hadden tot haar Instagram-account". De spelersvrouw maakt duidelijk dat ze graag eerst een telefoontje had gehad van Rooney om de zaak uit te klaren. "Ik heb het geld niet nodig. Wat kan ik winnen bij het verkopen van zulke verhalen", schrijft ze. Vardy zou alvast computerspecialisten en advocaten ingeschakeld hebben.

Hoe het ook zij: de ruzie en de weldoordachte aanpak van Rooney spreken tot de verbeelding. De politie in Essex is op zoek naar nieuwe collega's en betrekt er alvast Coleen Rooney bij (zie onderstaande vacature-tweet). Iemand met een gelijkaardig speurderstalent is van harte welkom.

Intussen wordt luidop gedroomd over een heuse "WAG war"-film, want een vleugje drama met pijnlijk verraad is vaak een succesformule. Een journaliste van Heatworld.com trok haar stoute schoenen aan en polste voorzichtig bij actrice Keira Knightley ("Pride & prejudice", "Pirates of the Carribean"). Knightley bleek - tot haar eigen groot jolijt - helemaal mee te zijn met het "laatste voetbalnieuws". "Wie weet zou je Coleen kunnen spelen", kwam de vraag. "Komt voor elkaar", besloot Knightley enthousiast.    

Meest gelezen