Videospeler inladen...

Solar Team van KU Leuven rijdt Belgisch record tijdens kwalificatie voor wereld­kampioenschap

Het Belgische Solar Team heeft tijdens de kwalificaties voor het wereldkampioenschap het Belgische record gebroken, en haalde een vierde plaats. Met zelfgebouwde zonnewagens nemen de studenten van de KU Leuven deel aan de Bridgestone World Solar Challenge in Darwin, in het noorden van Australië.

Morgen gaat de Bridgestone World Solar Challenge van start, een race van 3.021 kilometer in Darwin, in het noorden van Australië. 46 teams uit 23 landen nemen deel. 

Tijdens de kwalificatierace heeft het Belgische Solar Team vandaag de vierde plaats behaald. Met een tijd van 2:02.64 werd het Belgische record gebroken. De race werd gereden door Bert Longin, een professionele racepiloot die mee afreisde naar Australië om de studenten van de KU Leuven bij te staan. "Ik heb gevoeld hoe de wagen nu over een circuit kan scheuren, dat belooft veel voor de rest van de wedstrijd", vertelde hij.

De vorige editie werd gewonnen door het Nederlandse Solar Team uit Delft. Morgen zullen 46 teams uit 23 landen het tegen elkaar opnemen. De race start morgen en het Belgische team hoopt aan te komen op donderdag 17 oktober.

Videospeler inladen...

Meest gelezen