Videospeler inladen...

The horror: vier Walibi-bezoekers urenlang vast in de “Dalton Terror”

Vier bezoekers van het pretpark Walibi in Waver hebben vanmiddag ruim 3,5 uur lang vastgezeten in de “Dalton Terror”. De brandweer kon hen pas rond 18.40 uur bevrijden uit hun hachelijke situatie, op 35 meter hoogte. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF.

De “Dalton Terror” is al ruim 20 jaar één van de bekendste attracties van Walibi in Waver. Bezoekers van het pretpark kunnen zich in de bekende toren-attractie omhoog laten hijsen tot een hoogte van 77 meter, om dan met een snelheid van ruim 100 km/u terug naar beneden te vallen.

Dat gaat al jaren goed, maar vanmiddag ging het even mis: rond 15 uur kwam één van de gondels met vier passagiers - twee vrouwen en twee mannen - vast te zitten. Tijdens de vrije val bleef het bakje plots steken op 35 meter hoogte en het was met geen stokken meer los te krijgen. 

(Lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

Brandweer

Al snel kwam de lokale brandweer ter plaatse om de vier mensen uit de gondel te bevrijden. Omdat de hoogwerker van de brandweer niet hoog genoeg was, moesten de brandweerlui met klimtouwen aan de slag. Uiteindelijk is het de brandweer na ruim 3,5 uur gelukt om de inzittenden van de attractie te bevrijden; het was intussen 18.40 uur. Niemand van de inzittenden raakte gewond.  

Walibi gaat nu een risicoanalyse maken en besluit dan of de attractie morgen al dan niet opnieuw in gebruik kan worden genomen. 

Meest gelezen