Zwevegemnaar vliegt met heteluchtballon naar Polen en breekt zo Belgische records

Ramses Vanneste uit Zwevegem heeft dit weekend het Belgische langeafstandsrecord met een heteluchtballon gebroken. Hij deed gisteren een tocht van 1.011 km tot in Polen, niet ver van Warschau. Het vorige record stond op 519 km. Naast het afstandsrecord heeft hij ook het duurrecord op zijn naam met 11 uur en 30 minuten. 

Vanneste vertrok gisterochtend rond 6 uur ’s morgens in Wallonië en landde 11 uren en 30 minuten later in Lodz tegen Warschau. 

Hij was al jaren bezig met deze recordpoging, vertelt hij. "We stonden al jaren standby voor deze recordpoging, maar gisteren stonden alle parameters perfect." De man is nu op weg naar België met zijn heteluchtballon en komt in de loop van de nacht terug aan in Zwevegem.

Meest gelezen