Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Hunter Biden verzaakt aan zakelijke belangen in het buitenland àls zijn vader Joe Biden VS-president wordt

Hunter Biden, de zoon van Democratisch presidentskandidaat Joe Biden, belooft dat hij zich uit alle zakelijke belangen in het buitenland terugtrekt àls zijn vader het tot president van de VS schopt. Dat zegt hij in een mededeling. Hij houdt ook vol dat hij niks verkeerd heeft gedaan in Oekraïne.

Hij heeft lang gezwegen, maar vandaag laat Hunter Biden van zich horen bij monde van zijn advocaat, na de talrijke beschuldigingen van corruptie uit de hoek van de Amerikaanse president Donald Trump en diens advocaat Rudolph Giuliani. 

In die mededeling laat Biden weten dat hij zich op 31 oktober terugtrekt uit de raad van directeurs van een investeringsmaatschappij in China. Hij ontkent ook met klem dat hij zich aan corruptie heeft schuldig gemaakt in Oekraïne toen zijn vader Joe Biden nog vicepresident van de VS was onder president Barack Obama (2009-2017).

Daarnaast belooft Hunter zich op verschillende vlakken afzijdig te houden mocht zijn vader de presidentsverkiezingen van november volgend jaar in de VS winnen. Dat is een grote àls want vandaag is vader Biden slechts een van de kandidaten voor de Democraten en het staat nog lang niet vast dat die partij hem ook als definitieve kandidaat naar voren schuift.

"Onder een Biden-regering, zal Hunter alle richtlijnen of standaarden volgen die een president Biden kan uitvaardigen om een antwoord te bieden op belangenvermenging, of de schijn van belangenvermenging, met inbegrip van beperkingen op overzeese zakelijke belangen", staat te lezen in de mededeling.

"In elk geval zal Hunter akkoord gaan om geen deel uit te maken van raden van bestuur van bedrijven die in buitenlandse handen zijn, noch zal hij voor hen werken."

Hunter Biden beheerst nu al verschillende weken het nieuws in de VS en ver daarbuiten, maar wie is hij juist? Klik op deze link en lees een portret van de zoon van Joe Biden.

Meest gelezen