Niet voor claustrofoben: kijk hoe een enorm cruiseschip rakelings door het smalle Kanaal van Korinthe vaart

Spectaculaire beelden uit Griekenland: een enorm cruiseschip is erin geslaagd om deze week door het smalle Kanaal van Korinthe te varen. Het moeten spannende momenten geweest zijn voor de bijna 1.000 passagiers van de MS Braemer. Het cruiseschip is 22,5 meter breed terwijl het Kanaal van Korinthe op zijn smalst amper 24 meter breed is.

De Britse rederij Fred. Olsen Cruise Lines blikt trots terug op het avontuur dat het afgelopen woensdag is aangegaan met de MS Braemar. Met 929 passagiers en bijna 400 personeelsleden aan boord is het grote cruiseschip door het Kanaal van Korinthe gevaren. 

Het kanaal ligt tussen het Griekse vasteland en het schiereiland Peloponnesos en is normaal gezien een shortcut voor middelgrote schepen. Zij worden daarbij geholpen door een sleepboot die hen behoedzaam door het kanaal trekt. (Lees verder onder de kaart)

Grote zeeschepen kunnen het kanaal niet gebruiken omdat het kanaal gemiddeld maar 25 meter breed; op zijn smalst zelfs maar 24 meter. Het werd dus krap om de 22,5 meter brede en ruim 195 meter lange Braemar door het kanaal te loodsen.

Maar het is de bemanning dus gelukt het record te breken van grootste schip dat ooit door het Kanaal van Korinthe heeft gevaren. “Het schip heeft zo dicht bij de randen van het Kanaal van Korinthe gevaren dat de gasten aan boord bijna de rotswanden konden aanraken”, schrijft de rederij in een persbericht.

VIDEO: Bekijk hieronder een samenvatting van de passage van het cruiseschip door het Kanaal van Korinthe en lees eronder verder

De rederij maakt meteen van de aandacht gebruik om reclame te maken voor een nieuwe cruise door het Kanaal van Korinthe. Het schip zal in 2021 opnieuw afmeren in Groot-Brittannië en tijdens een 25 dagen lange trip opnieuw door het smalle Griekse kanaal varen. Goedkoop is zo’n cruise niet: de prijzen starten vanaf een goeie 5.000 euro per persoon. 

VIDEO: Bekijk in deze timelapse versneld hoe het schip door het kanaal is gevaren:

Meest gelezen