Videospeler inladen...

Tyfoon Hagibis laat spoor van vernieling achter in Japan: meer dan 50 doden geteld en 110.000 hulpverleners ingezet

Tyfoon Hagibis heeft over Japan geraasd en laat een spoor van vernieling achter. Er zouden al minstens 56 mensen zijn omgekomen. Op foto's is te zien hoe veel straten en huizen volledig onder water staan. Het land zet maar liefst 110.000 hulpverleners in om de getroffen bevolking bij te staan en puin te ruimen. 

Op beelden is de ravage te zien die tyfoon Hagibis (in de Filipijnse taal Tagalog betekent Hagibis toepasselijk "snelheid") achtergelaten heeft. Hagibis is de grootste zwaarste tyfoon die Japan in 60 jaar over zich heen gekregen heeft. Vrijdagavond, plaatselijke tijd, ging de tyfoon aan land, met dodelijke overstromingen en aardverschuivingen tot gevolg. Er werden windsnelheden tot 225 kilometer per uur gemeten. Op dit moment zouden er al zeker 56 doden zijn geteld, vijftien personen zijn vermist. 

Lees verder onder de foto's. 

AFP or licensors

In de regio Nagano moest het leger 1.400 mensen uit hun huis bevrijden, omdat het water tot aan de eerste verdieping reikte. De Japanse premier Shinzo Abe heeft aangekondigd dat naast alle ordediensten, ook bijna 30.000 burgerwachten meedoen met de reddingsacties en de opruimoperaties. In totaal worden 110.000 hulpverleners ingezet. Zeven miljoen mensen moesten hun huis verlaten, en veel inwoners hebben voorraden aangelegd voor de tyfoon het land bereikte. Daardoor hebben veel supermarkten nu lege winkelschappen. 

Ook sportieve gevolgen

In Japan vindt ook het WK rugby plaats, maar enkele wedstrijden moesten om veiligheidsredenen afgelast of uitgesteld worden. De belangrijke match tussen Schotland en Japan ging wel door (Japan won en bereikt de kwartfinales).

AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen