Brandweer redt juf en kindje uit droogstaande vijver

Een bijzondere reddingsoperatie heeft zich vanmorgen voorgedaan in Willebroek. De brandweer bevrijdde daar een kindje en haar juf uit een droogstaande vijver in park Bel-Air.

Een meisje van de Sancta Maria-basisschool in Willebroek was tijdens een klasuitstap vast komen te zitten. In de vijver stond geen water meer, enkel modder. Die modder zoog het kind naar beneden, ongeveer 6 meter van de oever af. De juf probeerde dan nog om het meisje te bevrijden, maar geraakte zelf ook vast te zitten. 

Reddingsoperatie

 

De brandweer kwam ter plaatse. "De eerste drie meter waren perfect begaanbaar waardoor we met een menselijke ketting van brandweerlui tot aan de juf zijn geraakt", vertelt brandweerman Jan Anné. "We hebben eerst het kind gered en dan de juf. Ze hingen vol modder." De ambulanciers hebben vervolgens gekeken of het tweetal medisch is orde was. "Gelukkig hadden ze enkel wat kou gevat", aldus Anné. 

De brandweer waarschuwt om zeker niet zomaar door schijnbaar leegstaande vijvers te lopen. 

Meest gelezen