Paul is 70 jaar en nog altijd aan de slag als ambtenaar bij de stad Diest

Op 24 september 1969 is Paul Degelin bij de Stad Diest beginnen te werken. Nu, 50 jaar later, werkt hij er nog altijd. Paul is met zijn 70 jaar de oudste werknemer die de stad Diest ooit heeft gehad. "Werken is mijn hobby geworden", vertelt Paul aan Radio 2 Vlaams-Brabant.

De afdeling Ruimtelijke Ordening van de Stad Diest viert vandaag feest, want niet alleen is werknemer Paul 70 jaar geworden, hij is ook 50 jaar in dienst. Dat maakt van hem de oudste ambtenaar die de stad Diest ooit heeft gehad. 

"Het grappige is dat ik de enige voltijdse werknemer ben op de dienst Ruimtelijke Ordening", vertelt Paul in Start Je Dag. "Al de anderen werken 4/5de."

Veel veranderingen meegemaakt

Paul heeft met zijn 50 jaar dienst al veel mensen zien komen en gaan, maar zelf blijft hij met plezier naar zijn werk gaan. "Werken is voor mij een hobby geworden. Ik wil ook bezig blijven. Daarnaast heb ik altijd gezond geleefd en veel gesport. Zo blijf ik jong van geest."

Niet alleen Pauls collega's zijn geregeld veranderd, ook de manier van werken is intussen anders dan vroeger. "Destijds werden de bouwplannen en teksten nog met de hand getekend op kalkpapier, de gemeenteraad werd opgenomen met een cassetterecorder", vertelt Pauls diensthoofd Kathleen Berx. "Paul had vroeger een "persoonlijke" secretaresse die de door hem uitgeknipte en samengeplakte zinnetjes uit bouwvergunningen voor hem uittypte met een typmachine. Nu werkt de dienst al geruime tijd digitaal."

Dus ook Paul moest mee met zijn tijd en dat verliep heel vlot. Diensthoofd Kathleen Berx noemt hem haar wandelende geschiedenisboek. "Hij weet alle verkavelingen in Diest liggen, waar ons archief tekort schiet, schiet Paul ter hulp. Hij mag ook niet met pensioen vertrekken, hij moet eerst al zijn kennis neerschrijven", aldus Berx.

Niet meteen met pensioen

Als het van Paul afhangt, gaat hij nog even door met werken. "Ik werk nu tot november 2020 en dan kan ik weer een verlenging aanvragen. Of ik dat ga doen, hangt af van hoe ik mij dan voel. Maar voorlopig ziet het er allemaal goed uit."

Meest gelezen