Dierenbeul veroordeeld tot zes maanden cel omdat hij Sprotje de kat in oven stopte

De correctionele rechtbank van Ieper heeft een man veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en een boete van 4.000 euro voor dierenmishandeling. Hij stak vorig jaar in Kortrijk een kat in de oven en schopte het dier. Hij mag ook nooit meer dieren houden.

De man die anderhalf jaar geleden de kat Sprotje zwaar mishandelde, is vandaag bij verstek veroordeeld tot 6 maanden cel en 4.000 euro boete. Dat heeft de rechtbank van Ieper beslist. Hij krijgt ook een levenslang verbod om nog dieren te houden. Bij elke inbreuk moet hij 250 euro betalen. Dierenrechtenorganisatie GAIA stelde zich burgerlijke partij en kreeg 1 euro morele schadevergoeding.

Oven

De kat Sprotje werd vorig jaar in juni binnengebracht bij een dierenarts met ernstige brandwonden en bloedingen. Het dier was mishandeld door een jongeman die de kat een kwartier in de oven had gestoken en gebruikte als voetbal. Het dier werd door een omstaander naar de dierenarts gebracht. Zijn volledige linkerzijde was weggebrand. 

Het verhaal veroorzaakte heel wat verontwaardiging op sociale media. De dierenartsen die haar binnenkregen startten een geldinzameling en dat leverde een recordbedrag op: 14.000 euro.

Meest gelezen