Felicity Huffman (archieffoto).
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Amerikaanse actrice Felicity Huffman ("Desperate housewives") zit achter slot en grendel

Felicity Huffman is begonnen aan haar celstraf van 2 weken omdat ze fraudeerde om haar dochter ingeschreven te krijgen aan een universiteit. De Amerikaanse actrice is bij ons vooral bekend van de serie "Desperate housewives".

Huffman is zich vanochtend vroeg gaan aanmelden bij de gevangenis van Dublin, een stad 50 kilometer ten oosten van San Francisco in de VS.

"Mevrouw Huffman is bereid de celstraf uit te voeren die de rechter haar heeft opgelegd als onderdeel van de straf die ze voor haar daden heeft gekregen", zegt een woordvoerder van de actrice in een mededeling. "De rest van haar straf, een jaar celstraf met uitstel en 250 uur gemeenschapsdienst, zal ze uitvoeren zodra ze weer vrij is."

Huffman moet ook een boete van 30.000 dollar (ruim 27.000 euro) betalen. Ze is met dit alles de eerste van ongeveer 30 ouders die betrokken waren bij een corruptieschandaal. Ze betaalden sommen tot 6,5 miljoen dollar (5,9 miljoen euro) om hun kinderen binnen te krijgen in prestigieuze universiteiten. Huffman pleitte hiervoor schuldig in mei.

Meest gelezen