Archieffoto
Nicolas Maeterlinck

Brusselse burgemeester Close wil met alcoholverbod overlast rond Beurs aanpakken

Het zal binnenkort verboden zijn om na middernacht alcohol te drinken op straat in de voetgangerszone rond het Beursgebouw in Brussel. Met het verbod wil de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) de overlast in de buurt aanpakken, schrijft De Standaard. 

Het onveiligheidsgevoel rond de Beurs in het centrum van Brussel is opnieuw een issue. "We zien dat de overlast zonder uitzondering wordt veroorzaakt door mensen die onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicatie", zegt burgemeester Close. Een probleem dat hij wil aanpakken met een alcoholverbod.

Dat verbod moet er tegen het einde van het jaar komen en zal gelden van middernacht tot 6 uur 's ochtends rond het Beursgebouw, de precieze perimeter moet nog bepaald worden. Wie er na ­middernacht nog alcohol zal drinken op straat, riskeert een administratieve boete die kan oplopen tot 350 euro. De politie zal stelselmatig controleren en zo nodig de drank in beslag nemen.

Voor alle duidelijkheid: er komt geen verbod op de verkoop van alcohol. En mensen zullen ook nog alcohol kunnen drinken op café of op de terrasjes. 

Felicitaties van N-VA

Oppositiepartijen CD&V en N-VA zijn blij met de beslissing van het Brusselse stadsbestuur. Beide partijen hadden in september al gevraagd om een alcoholverbod rond de beurs.

N-VA-gemeenteraadslid Mathias Vanden Borre laat weten dat hij de beslissing mét de burgemeester wil gaan vieren op een terrasje. 

Meest gelezen