Bart Vertenten na zijn vrijlating, vorig jaar

Scheidsrechter Bart Vertenten eist 130.000 euro van Belgische Voetbalbond, voor "onterecht ontslag"

Scheidsrechter Bart Vertenten eist een schadevergoeding van 130.000 euro van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd aan VRT NWS. Vertenten werd vorig jaar ontslagen als scheidsrechter, omdat hij verdachte is in het grote voetbalschandaal dat een jaar geleden in ons land losbarstte. Vertenten vindt dat ontslag onterecht en eist een schadevergoeding. 

130.000 euro. Dat bedrag eist scheidsrechter Bart Vertenten van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Dat staat in een dagvaarding die zijn advocaat, Hans Rieder, aan de Bond gaf. 

Vertenten vindt dat hij onterecht ontslagen is als scheidsrechter. Ongeveer een jaar geleden werd hij aan de deur gezet, in de nasleep van Operatie Zero, het grote voetbaldossier in ons land. Vertenten zat bijna een maand in de cel, en wordt verdacht van omkoping en criminele organisatie. Vlak nadat Vertenten vrijgelaten werd onder voorwaarden had zijn advocaat al laten verstaan dat hij zijn ontslag wilde aanvechten. "Om dan te proberen om terug de ladder op te klimmen om te komen waar hij recht op heeft. Als uitgemaakt wordt dat hij onschuldig was, verdient hij die plaats als nationale, internationale, uitmuntende scheidsrechter terug", klonk het toen. 

Meest gelezen