FOTO: Een massa wachtende reizigers in Brussel-Centraal

Informaticaprobleem aan spoor in Brussel is opgelost, zegt Infrabel

Er was vanavond grote hinder bij het treinverkeer, vooral in de regio rond Brussel. Dat kwam door een informaticaprobleem bij infrastructuurbeheerder Infrabel. Intussen is het probleem opgelost, zegt Infrabel.

De IT'ers van Infrabel konden de problemen rond 20.45 uur oplossen, zegt woordvoerder Thomas Baeken. "Alles zou weer moeten werken."

Door de informaticapanne, die rond 17 uur optrad, stonden treinen een twintigtal minuten stil in de noord-zuidverbinding. Daardoor geraakte de avondspits fors ontregeld. Bovendien vielen de informatieborden en de omroepsystemen uit in vele stations, vooral in Vlaanderen, en waren de reisplanners niet meer up-to-date.

(Lees voort onder de tweets.)

Grote drukte tijdens storing

De storing deed zich voor in volle avondspits, met een massa wachtende reizigers tot gevolg in de stations en op de perrons. In Brussel-Centraal moesten er perrons zelfs even afgesloten worden door de grote drukte.

Bekijk hier de toelichting van Chris De Nijs in "Het Journaal":

Videospeler inladen...
Wachtende reizigers in Brussel-Centraal
Wachtende reizigers in Brussel-Centraal

Meest gelezen