James Arthur Photography

AA Gent-manager Michel Louwagie ondervraagd in onderzoek naar groot voetbalschandaal

De manager van voetbalclub AA Gent, Michel Louwagie, is deze ochtend verhoord door de federale gerechtelijke politie in Hasselt. De ondervragingen kaderen binnen het onderzoek naar het grote voetbalschandaal in ons land. 

De speurders organiseren het verhoor om de verklaringen van spijtoptant Dejan Veljkovic af te toetsen. De voetbalmakelaar is samen met zijn collega Mogi Bayat - die vaak heeft samengewerkt met voetbalclub AA Gent - een spilfiguur in het onderzoek naar het voetbalschandaal in ons land. Dat onderzoek focust zich onder andere op witwaspraktijken in het nationale voetbal en financiële fraude met transfers.

Louwagie arriveert bij de gerechtelijke politie

Intussen is het verhoor van Michel Louwagie afgelopen en heeft de AA Gent-manager de kantoren van de gerechtelijke politie in Hasselt mogen verlaten. Louwagie wou weinig kwijt, maar zei wel dat hij niets met zwart geld te maken heeft. "Het is allemaal goed verlopen," aldus Louwagie. Of hij als getuige of als verdachte verhoord is, is nog niet duidelijk. 

Eerder werden ook al topfiguren van andere voetbalclubs en de voetbalbond ondervraagd. Zo werden begin oktober ook Bart Verhaeghe, voorzitter van voetbalclub Club Brugge, en Vincent Mannaert, clubmanager, verhoord in het onderzoek naar het grote voetbalschandaal in België, dat vorig jaar losbarstte. Ook François De Keersmaecker, en Steven Martens, ex-voorzitter en ex-CEO van de Belgische voetbalbond, en oud-bondscoach en oud-Club Brugge-trainer Georges Leekens kwamen al aan bod. 

AA Gent reageert: "Geen aanwijzingen van enige malafide betrokkenheid"

"KAA Gent is ervan overtuigd en bevestigt dat er absoluut geen aanwijzingen, hoe ook, zijn of kunnen zijn van enige malafide betrokkenheid van de club in dit dossier", zo schrijft de club intussen in een mededeling. "AA Gent is van mening dat door het gerechtelijk onderzoek in Hasselt bijzonder goed en nauwkeurig werk wordt verricht, hetgeen het professioneel voetbal in ons land ongetwijfeld zal ten goede komen. Daaraan heeft KAA Gent van bij het begin haar volle medewerking verleend. In dit kader werden reeds vertegenwoordigers (managers en bestuursleden) van diverse eerste klasse clubs gehoord en/of verhoord en is de bevraging van onze algemeen manager, dat overigens slechts een uur in beslag heeft genomen, naar het einde van het onderzoek toe, een logische stap."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen