Beschutte werkplaats Asse wast voortaan herbruikbare bekers van festivals

In Asse is vanmiddag een unieke afwasmachine voorgesteld. De machine is speciaal gemaakt om herbruikbare bekers te wassen. De vraag naar herbruikbare bekers neemt toe en dus is er ook nood aan een manier om die bekers snel schoon te maken.

Door de gewijzigde wetgeving zullen vanaf 2020 enkel nog herbruikbare bekers mogen gebruikt worden op evenementen. Wegwerpbekers, blikjes of petflessen worden dus vanaf volgend jaar verboden. Om de herbruikbare bekers op een veilige en professionele manier snel te wassen is er nu Wash-it. 

Wash-it

Het is een initiatief van zeven ondernemers die sociale maatwerkbedrijven groeperen. Heel wat van die bedrijven bevestigden hun medewerking al aan het project om als professionele wasservice hun diensten aan te bieden. Ook de federatie van muziekfestivals zal er gebruik van maken. 

De vzw AMAB is de eerste waspartner die in haar vestiging in Asse voor het reinigen en drogen van herbruikbare bekers zal instaan.  Door voor Wash-it te kiezen steunen organisatoren en overheden ook de tewerkstelling in de beschutte werkplaatsen.

Meest gelezen