Geen idee welk museum je wil bezoeken? Deze online tool geeft je het antwoord

Museumpas heeft de nieuwe onlinetest Museum Matcher gelanceerd. In een paar kliks ontdek je welk museumtype je bent en welke 5 musea perfect bij je passen. Een leuk systeem voor mensen die voor het eerst naar een museum willen, maar ook voor de ervaren rotten met keuzestress. 

Twee op de drie Belgen wil graag vaker naar een museum maar weet niet goed waar te beginnen. "Als het op musea aankomt, weten de meeste mensen gewoon niet goed hoe te kiezen” zegt Julie Van der heyden, directrice van museumPASSmusées. "De tool die we ontwikkeld hebben neemt hen bij de hand en maakt de selectie voor hen op basis van enkele vragen." Na het invullen van de test zou je vijf Belgische musea moeten te zien krijgen, die perfect bij je passen. 

De tool die we ontwikkeld hebben neemt hen bij de hand en maakt de selectie voor hen op basis van enkele vragen

Julie Van der Heyden

Maar ook voor museumliefhebbers met al wat meer ervaring op de teller kan de test voordelen hebben. "Ook voor wie zijn museumsmaak al wel kent, is de test een aanrader. Dankzij de kennis van het volledige aanbod en de extra criteria die ze kunnen ingeven, krijgen museumliefhebbers musea voorgesteld die ze wellicht nog niet kenden."

Gepersonaliseerd advies

Onder die extra criteria moeten we zaken zoals praktische voorkeuren verstaan. "Want het gaat er natuurlijk niet alleen om wat er in de musea valt te doen en te zien. Voor veel potentiële bezoekers spelen ook andere vragen: kan ik mijn kinderen meenemen naar dit museum? Kan ik er terecht om een hapje te eten? En hoe vlot bereikbaar is dit museum eigenlijk? "

Een algoritme neemt alle voorkeuren mee: niet alleen je smaak en interesses maar ook je voorkeuren rond bereikbaarheid en zelfs je persoonlijkheidskenmerken. De Museum Matcher verwerkt ze in een paar seconden tot een gepersonaliseerd museumprofiel. Aansluitend krijg je van de Museum Matcher gepersonaliseerd advies over de musea die het best bij je passen.

Zelf de test doen? Dat kan hier.

Meest gelezen