Videospeler inladen...

Assisenproces over "Pokemonmoord" gestart: beschuldigde herinnert zich plots wat er is gebeurd

In Antwerpen is het assisenproces begonnen tegen de 27-jarige man die Shashia Moreau vermoord zou hebben. De 20-jarige vrouw verdween twee jaar geleden, nadat ze met hem afgesproken had omdat ze pokemonfiguurtjes zou krijgen. Ondanks de overweldigende bewijslast hield de man altijd vol dat hij aan geheugenverlies lijdt. Tot vandaag.

7 februari 2017, rond 18 uur. De mama, stiefpapa en papa van Shashia Moreau doen aangifte bij de politie. Hun 20-jarige dochter is 's morgens vertrokken, zou in de namiddag nog een vriend zien en vervolgens rond 18 uur naar huis komen. Maar bij de vriend is ze nooit komen opdagen, en ook thuis is ze niet. 

Diezelfde dag nog komt de beschuldigde in beeld bij de politie. Hij belt zélf naar de moeder van Shashia. Hij verklaart dat hij in de voormiddag afgesproken had met de vrouw, maar dat ze niet is komen opdagen. 

Een dag later contacteert de man de politie opnieuw met hetzelfde verhaal en volgt er een eerste huiszoeking bij hem thuis, maar van het meisje is geen spoor. 

Al snel ontdekt de politie gaten in de verklaringen van de man. Zo blijkt uit camerabeelden dat hij Shashia wel degelijk ontmoet heeft, in het station van Antwerpen - waar ze hadden afgesproken. Méér nog: uit de analyse van de camera's die in de stad hangen, blijkt dat Shashia mee gegaan is naar zijn woning. 

Twee dagen na de verdwijning, op 9 februari 2017, volgt er een nieuwe huiszoeking. De verdwijning kent een triest einde, want het lichaam van de jonge vrouw wordt gevonden in de tuin van de man. Ze is met geweld om het leven gebracht.

Veel bewijslast, maar geen verklaringen

De bewijslast tegen de beschuldigde is groot. Het lichaam van de jonge vrouw werd begraven in zijn tuin, op het lichaam van de vrouw worden sporen van de man teruggevonden en op zijn trui en matras worden bloedsporen aangetroffen. De kledij van de jonge vrouw, haar gsm en portefeuille worden nooit teruggevonden.

Ondanks de bewijslast, hield de man tot op de dag van vandaag vol dat hij niet weet wat er met de vrouw gebeurd is. Hij verklaarde dat hij geheugenverlies had, maar volgens de experten veinsde hij dat bewust. Hij werd dan ook toerekeningsvatbaar verklaard en moet zich dus voor het Antwerpse hof van assisen verantwoorden voor moord. 

Vandaag, tijdens zijn ondervraging door de assisenvoorzitter, begon de man plots wel te praten. De man gaf toe dat de vrouw bij hem thuis is geweest, en dat ze seks hebben gehad met wederzijdse toestemming. Volgens hem heeft hij daarbij de keel van de vrouw dichtgeknepen, zonder de bedoeling om haar pijn te doen, maar is dat fout afgelopen.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen