Turbulente vlucht voor William en Kate in Pakistan

Door een zware storm in de buurt van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad is het vliegtuig met de Britse prins William en zijn echtgenote Kate er niet kunnen landen en is het teruggekeerd naar de stad Lahore. Het toestel had twee vruchteloze landingspogingen ondernomen, aldus journalisten die meereizen met het prinsenpaar in Pakistan.

Het toestel van de Royal Air Force, een Voyager, vervoert William en Kate tijdens hun vijfdaags bezoek aan Pakistan. Het toestel kwam terecht in een van de stormen, die de hoofdstad gisteren troffen. De piloot vloog gedurende een uur in cirkels, maar door de bliksem en turbulentie moest het toestel terugkeren naar Lahore.

De piloot van de Voyager probeerde het toestel aan de grond te zetten op een legerbasis in Rawalpindi en op de internationale luchthaven van de hoofdstad, maar moest toch terugkeren naar Lahore, 270 kilometer verder naar het zuiden. Het is niet duidelijk of het toestel later opnieuw naar Islamabad vliegt. De persdienst van het prinsenpaar gaf nog geen commentaar.

Bekijk hier beelden van tijdens de vlucht (lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

Aan boord ook heel wat journalisten die het prinselijke bezoek mee volgen. Enkelen onder hen tweetten dat ze nog nooit zo’n turbulentie hadden meegemaakt. Nog volgens de journalisten heeft prins William zich op geen enkel moment slecht gevoeld tijdens de vlucht, William is namelijk zelf een gediplomeerd piloot. 

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen